Wie zijn wij

Wie zijn wij?
Mijn naam is Leonie Lohner. Afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest als leerkracht in het basisonderwijs. Het idee van begeleiding en hulp bieden voor onderwijsproblemen is dan ook ontstaan vanuit mijn liefde en passie voor onderwijs!

Leren is een feestje! Maar helaas ervaart niet ieder kind dat zo. Als leerkracht zag ik bijvoorbeeld kinderen regelmatig tijdens de rekenles naar het toilet lopen. Uiteindelijk bleek een zwakke blaas niet het probleem, maar de onzekerheid op gebied van rekenen.

Met de begeleiding die ik bied in mijn praktijk, streef ik ernaar deze kinderen om te buigen naar de kinderen die onrustig op hun stoel heen en weer wippen, met hun vinger in de lucht omdat ze het antwoord willen geven. Dit wil ik bereiken door bij het bieden van hulp uit te gaan van de sterke kanten van de kinderen en deze te benutten bij het aanleren en ontwikkelen van nieuwe vaardigheden. Een voorbeeld; Sommige kinderen vinden het fijn om de tafeltjes te oefenen met behulp van een werkblad, anderen willen ze oefenen ze door te zingen of rappen of te oefenen op de computer en weer anderen helpt het om de tafeltjes te visualiseren door te tekenen. Als kinderen zich prettig voelen bij de manier waarop leerstof wordt aangeboden omdat het een manier is die bij hun past, zal het kind vaker succeservaringen opdoen en dat komt ten goede van het zelfvertrouwen. En dat betekent dat het kind zijn vinger durft op te steken tijdens de rekenles, zelfs al is hij niet helemaal zeker van zijn antwoord.